Změna velikosti písma

Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Volby do Evropského parlamentu

Volby do Evropského parlamentu



Datum konání:
2.6.2009

Volby do Evropského parlamentu se budou na území České republiky konat ve dnech 5. a 6. června 2009. Dne 5. června 2009 (pátek) se bude hlasovat od 14.00 hodin do 22.00 hodin a dne 6. června 2009 (sobota) se bude hlasovat od 8.00 hodin do 14.00 hodin. Každý občan České republiky může hlasovat, pokud nejpozději druhý den voleb dosáhne věku 18 let, nevznikla u něho překážka ve výkonu volebního práva a je zapsán v seznamu voličů pro volby do Evropského parlamentu, popřípadě hlasuje na voličský průkaz.
Voliči bude umožněno hlasování poté, kdy prokáže svou totožnost a státní občanství České republiky (platným občanským průkazem, cestovním, diplomatickým nebo služebním pasem České republiky, cestovní průkazem České republiky), nebo totožnost a státní občanství jiného členského státu Evropské unie a zápis v evidenci obyvatel. Každému voliči budou dodány nejpozději 3 dny přede dnem voleb do Evropského parlamentu hlasovací lístky. Ve dnech voleb do Evropského parlamentu volič může obdržet hlasovací lístky i ve volební místnosti.
Podle zákona o volbách oznámil starosta obce Milan Štindl místo konání voleb :
Místem pro konání voleb v okresku č.1 je velká zasedací místnost na radnici Obecního úřadu Zlatá Koruna pro oprávněné s adresou místa trvalého pobytu :
Zlatá Koruna,Rájov a Plešovice

Více informací k volbám najdete na webových stránkách Ministerstva vnitra České republiky

http://www.mvcr.cz/clanek/volby-do-evropskeho-parlamentu-2009.aspx.